Ahmet Aktolgalı: Gençler tarım ve hayvancılıktan korkmasın

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kanal T’de yayınlanan “Çiftçinin Sesi” programına konuk olan Aket Et Ürünleri Direktörü Ahmet Aktolgalı, kırmızı et sektöründeki üretim süreçlerini ve gençlerin tarım-hayvancılık sektörüne kazandırılması gerekliliğini değerlendirdi. Dede mesleği kasaplıktan doğan aile işletmelerinin bugün Avrupa Birliği standartlarında üretim yaptığını vurgulayan Aktolgalı, günlük 12-14 ton üretim kapasitesiyle 35 farklı et ürünü imal ettiklerini belirtti. Kendi çiftliklerinde modern hayvancılığa önem verdiklerini, barınak, gübre ve sürü yönetimi ile genetik ıslah gibi temel ilkeler doğrultusunda yatırım yaptıklarını ifade etti. Ahmet Aktolgalı, gençlerin bu alana yönlendirilmesi için mesleki eğitimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını belirten Aktolgalı, yerli gençlerin masa başı iş beklentisiyle tarım ve hayvancılıktan uzaklaştığını vurguladı. Güzelyurt’taki meslek liselerinin örnek alınarak farklı bölgelerde de benzer eğitimlerin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydeden Aktolgalı, hayvan refahı, hijyen ve ileri işleme teknolojilerinde bilinçli yatırımlarla sektörün sürdürülebilirliğinin sağlanabileceğini söyledi.

Geri