A
Admin
Yönetici
Yönetici
AGS soruları ve cevap anahtarı 2025 için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilk kez bu yıl organize edilen sınav Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ve AGS olmak üzere iki oturumda düzenleniyor. 13 Temmuz saat 10.15’te başlayacak sınavın ilk oturumu olan Akademi Giriş Sınavı 110 dakika sürecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ise 90/70 dakika sürecek. AGS oturumuna katılmak zorunlu olurken alanlarına göre adaylar ÖABT’ye katılacak. AGS’nin ilk oturumunda adaylara Türkçe, Matematik, Coğrafya, Eğitimin Temel Kavramları ve Mevzuat alanlarından 90 soru yöneltilecek. Sınavdan çıkış yapan adaylar ise AGS cevap anahtarını yakından takip edecek. Peki MEB 2025 AGS soruları ve cevapları 2025 ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM AGS ve ÖABT cevap anahtarı sorgulama ekranı
AGS soruları ve cevapları için heyecanlı geri sayım başladı. Öğretmen atamalarında KPSS puan şartı kalkarken AGS puanı dikkate alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl toplam 25 bin öğretmen ataması planlarken 10 bin alım AGS’ye göre gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk kez organize edilen sınava 411 bin aday başvuru yaptı. AGS puanı hesaplanırken ÖABT puanının %50’si ve AGS puanının %50’si alınarak toplam puanları elde edilecek. AGS sınav puanı geçerlilik süresi 1 yıl olacak. Öğleden sonr adüzenlenecek AÖBT oturumunda ise adaylara İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Fizik, Kimya, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Beden Eğitimi, Okul Öncesi, Sınıf öğretmenliği gibi kendi alanlarından 50 soru yöneltilecek. İlk kez düzenlenen sınavın ardından puan hesaplaması ve soru karşılaştırması yapmak isteyenler “AGS soruları ve cevapları açıklandı mı” sorusuna cevap arıyor. Peki 2025 AGS - ÖABT soruları ve cevap anahtarı açıklanacak mı?” İşte, AGS soruları ve cevaplarında son durum…
Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı 13 Temmuz Pazar günü iki oturumda düzenleniyor. İlk oturum olan AGS saat 10.15’te başlayacak ve 110 dakika sürecek. Öğleden sonra saat 14.45’te başlayacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 90/70 dakika sürecek. AGS oturumları saat 16.15’te tamamlanacak. AGS soruları ve cevap anahtarının 17.00’den itibaren yayımlanması bekleniyor. Akademiye Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi cevap anahtarına ilişkin resmi açıklama geldiğinde detaylar haberimizde yer alacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen alımları için düzenlenecek oturumlar ÖSYM tarafından organize ediliyor. Dolayısıyla cevap anahtarına ilişkin açıklama meb.gov.tr adresinden yapılmayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi kendi resmi internet sayfasından cevap anahtarını duyuracak. Aşağıdaki bağlantı üzerinden AGS soru ve cevap anahtarı yayımlandığında sorgulama yapabilirsiniz.MEB 2025 - AGS VE ÖABT SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ
ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda yer alan bilgiye göre adaylara AGS’de toplam 80, ÖABT’de ise çoktan seçmeli 50 soru sorulacak. ÖABT oturumunda Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya ve Kimya Teknolojisi, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Rehberlik, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Beden Eğitimi gibi alanlardan 50 soru sorulacak.AGS oturumunda ise sayısal ve sözel yetenek, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk millî eğitim sistemi ile mevzuatı konularını kapsayacak.
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Adayların sonuç bilgisinde, adayın doğru/yanlış cevap sayıları, sınav puanı ve başarı sıralamaları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre Akademiye Giriş Sınavı sonuçları 13 Ağustos’ta duyurulacak.
Milli Eğitim Bakanlığı 2025 yılında toplam 25 bin öğretmen ataması için kontenjan ayırdı. 15 bin öğretmen alımı süreci Mayıs ayında tamamlandı. Millî Eğitim Akademisi için belirlenen 10 bin atamaya ilişkin takvimin detayları ise Akademiye Giriş Sınavı sonuçlarının ilanından sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.