AGS sınavı ne zaman? AGS ücreti ne kadar? AGS sınavı giriş belgeleri ne zaman açıklanacak 2025?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen adayları için uygulayacağı Akademik Giriş Sınavı (AGS) için başvuru süreci devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen sınav, öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim alabilmeleri için önemli bir adım niteliğinde. AGS BAŞVURU TARİHİ VE ÜCRETİ AGS sınavına başvurular 8-20 Mayıs 2025 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden alınıyor. Geç başvuru günü ise 28 Mayıs 2025 olarak belirlendi. Her bir oturum için başvuru ücreti 570 TL olarak açıklandı. AGS SINAVI NE ZAMAN? AGS sınavı, 13 Temmuz 2025 Pazar günü iki oturum halinde gerçekleştirilecek: İlk oturum (AGS) saat 10.15’te başlayacak ve 110 dakika sürecek. İkinci oturum (ÖABT) ise 14.45’te başlayacak. Bu oturumun süresi, adayın alanına göre 70 ila 90 dakika arasında değişecek. SINAV GİRİŞ BELGESİ VE YERLERİ Adayların sınava katılacakları yer bilgisinin yer alacağı sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce ÖSYM tarafından yayımlanacak. AGS’YE KİMLER BAŞVURABİLİR? Sınava başvurabilmek için adayların 7528 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Özellikle Milli Eğitim Akademisi’nde eğitim görmek isteyen öğretmen adayları için ilk oturuma katılım zorunlu. ÖABT’ye girecek adayların ise alan tercihlerini belirlemesi gerekiyor. AGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav sonuçlarının 13 Ağustos 2025 tarihinde ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ilan edilmesi bekleniyor. KAYNAK: NTV

Geri