A
Admin
Yönetici
Yönetici
Adalet Bakanlığı ile Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi iş birliğinde “Türkiye Yüzyılı’nda Adalet Çalışanlarının Yetenek Yönetimi” ile “Kıyı Ege Mutfağı Sertifika Programı ve Yemek Yarışması” etkinliği gerçekleşti. Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağı ve Altındağ Shipley Gastronomi Akademisi’nde düzenlenen yarışmada, Türkiye genelindeki adliyelerde görev yapan aşçılar hünerlerini sergileme fırsatı buldu. Kıyı Ege Mutfağına Özel Eğitim ve Yarışma Çeşme Turizm Fakültesi kampüsünde düzenlenen program kapsamında 43 adliye aşçısı, Kıyı Ege Mutfağı’na ait zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması, İzmir köfte, şevketi bostan, çökertme kebabı ve deniz börülcesi gibi yöresel lezzetlerin yapımı konusunda eğitim aldı. Uygulama atölyesinde gerçekleşen pratik çalışmanın ardından, aşçılar yarışmanın final aşamasına kalabilmek için kıyasıya mücadele etti. Kurumlar Arası İş Birliğiyle Örnek Sinerji Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ersan, etkinliğin kurumlar arası başarılı bir iş birliği olduğunu vurgulayarak, “Bu yarışmayla zengin Ege mutfağını adliye aşçılarına aktarabilmenin mutluluğunu yaşadık. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Katılımcılar ve Jüri Değerlendirmesi Programa Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Karaburun Kaymakamı Hilal Kızılkaya, Adalet Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler, Alaçatı Turizm Derneği temsilcileri ile çok sayıda aşçı ve öğrenci katıldı. Yarışmada jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda başarılı bulunan aşçılar ödüllerini aldı. Bülten