Adı üniversiteden kaldırılan Atalay: “İsmimi verirken de sormadılar”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kırıkkale Üniversitesi kampüsünden ismi kaldırılan eski İçişleri Bakanı ve rektör Beşir Atalay, uzun süren sessizliğini bozdu. İsminin kaldırılması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da AK Parti yönetimiyle herhangi bir teması olmadığını açıklayan Atalay, "Ne verirken sordular, ne silerken. Herkes istediğini yapsın" dedi. İSMİ BİLGİSİ DIŞINDA VERİLMİŞTİ Sözcü gazetesine konuşan Atalay, 2017 yılında isminin üniversite kampüsüne verildiğini ancak bu konuda kendisine hiçbir danışma yapılmadığını belirtti. "Benim böyle bir talebim olmadı. Arkadaşlar vermiş, ben de çok sonra öğrendim" dedi. “HERKES KENDİ İSTEDİĞİNİ YAPSIN” İsminin kaldırılmasına da aynı şekilde tepkisiz kalan Atalay, "Şimdi de söylenecek bir şey yok. Herkes kendi istediğini yapsın. Zaten ortalıkta konuşan birisi değilim, kendi köşemde yaşamaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı. REKTÖR İDDİALARINA YANIT VERDİ Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan'ın, Atalay'ın eski öğrencisi olduğu iddialarına da yanıt veren Beşir Atalay, “Hayır, öğrencim değildi. Ben üniversitede rektörken kendisi yüksekokulda öğretim görevlisiydi” dedi. CUMHURBAŞKANLIĞIYLA GÖRÜŞMEDİ İsminin silinmesi sürecinde AK Parti yönetimiyle ya da Cumhurbaşkanlığı ile herhangi bir temas kurmadığını açıklayan Atalay, “Kimseyle görüşmedim, kimseyi de aramadım. Zaten basına da çok konuşan biri değilim” ifadelerini kullandı. KİTAP YAZIYOR Beşir Atalay, akademik ve siyasi hayatına dair detaylı bir kitap üzerinde çalıştığını da belirterek, “1992’de rektör olmam için kulis yapanlar dahil hepsini yazıyorum” dedi. (SÖZCÜ)

Geri