Adaylar dikkat! 2025 ücretli öğretmenlik sonuçları açıkladı mı? Ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri nasıl yapılacak?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen 2025 ücretli öğretmenlik başvuruları devam ediyor. Başvurularını tamamlayan adaylar ise sonuç tarihine odaklandı.

TARİHLER İL VE İLÇELERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Başvuru tarihleri il ve ilçelerin planlamalarına göre farklılık gösteriyor. Kesin tarihler ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından açıklanıyor.

ADAYLAR SONUÇ TARİHİNİ MERAK EDİYOR

Başvuru sürecini tamamlayan öğretmen adayları, sonuçların ne zaman açıklanacağını bekliyor. Binlerce kişi MEB’in duyurusu için geri sayıma geçti.

ÖĞRETMEN AÇIĞI İÇİN ALIMLAR YAPILIYOR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmen açığını kapatmak amacıyla ücretli öğretmen alımları gerçekleştirildi. Adayların belgeleri sisteme yüklendi.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB’in açıklamasına göre başvuru sonuçlarının Ağustos sonu ile Eylül başında resmi site üzerinden ilan edilmesi bekleniyor.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ BELLİ OLDU

Başvurular değerlendirilirken mezuniyet bilgileri, tercih edilen bölgeler ve öğretmen ihtiyacının yoğunluğu dikkate alınacak.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifre ile MEB’in resmi sitesinden sonuçlarını görüntüleyebilecek. İl ve ilçe müdürlükleri de duyuru yapacak.

GÖREVLENDİRMELER NASIL OLACAK?

Sonuçların açıklanmasının ardından görevlendirmeler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak.

ÖĞRETMENLER HANGİ OKULLARDA GÖREV YAPACAK?

Göreve başlayan öğretmenler, belirlenen okullarda derslere girecek ve eğitim-öğretim ihtiyacına göre görev alacak.

YOĞUN BÖLGELERDE HIZLI ATAMA BEKLENİYOR

Öğretmen açığının fazla olduğu bölgelerde görevlendirmelerin hızla yapılması öngörülüyor.

NTV

Geri