Acar 3 dönem üst üste seçilmesinin sırrını açıkladı ve ekledi: Park bizim için yatırım değil rutin!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
GÜNDEME BAKIŞ - Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Okul servislerini iptal ettirdi” eleştirilerini yanıtladı. Acar, okul servis hizmetinin belediye hizmeti olmadığını hatırlatarak, eleştiride bulunanları bilgi sahibi olmaya davet etti. Acar, “Tanımlamaları yaparken biraz bilgi sahibi olmak lazım. Okullara öğrenci taşıma işi kimin? Belediyenin görev ve sorumlulukları arasında değil, Milli Eğitim Bakanlığının. Bakanlık sorumluluğundaki konuyu benim belediye olarak iptal ediyor olmam hukuken mümkün değil. Şakran’ın kanalizasyonunu başkan iptal gibi bir şey! Ben niye iptal edeyim, benim sorumluluğumda değil ki Büyükşehir’in sorumluluğunda. Bu da aynı, Bakanlığın sorumluluğunda, camiye imam atamadı başkan demekle aynı şey. Benim değil ki, ben niye karışayım. Her kurumun kendi görev ve sorumlulukları var. Mayıs ayındayız ve okullar tatile giriyor, şimdi mi akıllarına geldi. 1 yıl geçti üzerinden. Aliağa’da milli eğitim gidilmesi gereken yerlere ihalesini yaptı, taşınıyor, eksik varsa tartışalım. Ama atıfta bulunurken yetki ve sorumluluk hakkında da bilgi sahibi olunmalı. Arkadaşların bilgi eksikliğini biz burada sık yaşıyoruz” dedi. “ART NİYET VAR!” Getirilen eleştirilerin masum olmadığını dile getiren Başkan Acar, “Burada art niyet var, Allah’a hamd olsun, faaliyet raporu da geçeli 2 ay oldu, 2 ay sonra oturdular baktılar ne diyelim diye… 3 gün önce bunu söylediler. Okul tatile girdi, şimdi mi akıllarına geldi. Bu karalama kampanyası. 1 eksik varsa bunu ifade ediyorlarsa bunu tamamlayalım. Neyi eleştiriyorsun, neyi iptal ettik. Milli Eğitim Bakanlığının taşıma sistemi, Bakanlık sistemi. Biz eksikleri her daim tamamlarız” ifadelerini kullandı. “ETKİNLİK VE ORGANİZASYONLAR DA TEMSİL VE AĞIRLAMADIR” Temsil ağırlama giderlerine ayrılan 52 milyon TL’ye ilişkin de bilgi veren Acar, “Tüm kurumların etkinlikleri noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Şehit ve Gazilere verilen yemek de, okulların etkinlikleri de temsil ve ağırlamadır. Hepsini bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Cenazelere gelen çelenkler de temsil ve ağırlamadır, 1 kalemin dışında 150 kalem daha var. Aliağa’da 1 yıl boyunca yapılan tüm kurumların etkinlik ve organizasyonları temsil ve ağırlamadır” diye konuştu. “PERSONELE AYRILAN BÜTÇE NE KADAR DÜŞÜKSE YATIRIMA AYRILAN O KADAR BÜYÜKTÜR” İzmir’de hemen her belediye borçlarından yakınırken, Aliağa’da birbiri ardına yapılan büyük yatırımların ve yatırıma ayrılan bütçenin başarısına ilişkin soruları yanıtlayan Acar şunları kaydetti: Belediyelerin en büyük gideri personel, yasal sınır yüzde 30 iken genel anlamda belediyeler bu sınıra çok uymaz. Biz 2023 yılında yüzde 16, 2024 yılında da yüzde 22’lerde tuttuk. Siz personel giderini ne kadar düşük tutarsanız yatırım tutarını da o kadar fazla kullanırsınız. Yatırıma ayıracağımız payı her geçen gün artıyoruz, bütçemizin yüzde 60 – 65’ini yatırım olarak planlamaya devam edeceğiz. “BİZİM YATIRIMLARIMIZ 500 METREKARE PARK DEĞİL” Dönemsel olarak her belediyenin sorunları vardır ama bizim ana sorunumuz yatırımı daha fazla, daha büyük yatırımlar yapmak. Bizim yatırımlarımız 500 metrekarelik park yatırımı değil, 250 milyon liralık battı çıktı yatırımı mesela 2023 yılında yaptık bugün yapsanız milyarı geçer, yolcu iskelesi yapıyoruz. 2 gençlik merkezi yaptık, birinin toplam yatırım bedeli 523 milyon bugün yapsanız 1 milyarı geçer. Bizim bugüne kadar ki tüm bütçemiz yatırım için çabayla geçiyor, yatırıma harcanıyor. Aliağa Belediyesi sürdürülebilir bir bütçeye sahip. “YOLCU İSKELESİ ALİAĞA’YA VİZYON KATACAK” Yolcu iskelesi Aliağa’ya büyük bir vizyon katacak. Biz deniz kentiyiz, bir yolcu iskelesi neden yok aslında diye konuşuyorduk. Böyle bir iskeleye sahip olmalıyız, ilk etapta Midilli Seferlerimiz başlayacak, bu iskele de bize pek çok fırsatı beraberinde getirecek. Mayıs sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. “MİDİLLİ SEFERLERİMİZ BAŞLAYACAK” Bir inşaat ve izin süreci var, inşaatı biz 31 Mayıs itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz, izin prosedürleri de devam ediyor. Bilet satışlarına henüz başlamadık, tüm işlemler hazır olduktan sonra ilk seyahat tarihini belirleyeceğiz. Bu yaz olacak. “PARK, BAHÇE, KALDIRIM, YOL YATIRIM DEĞİL RUTİNDİR” Bir belediyenin rutin işleri vardır, yeşil alan, park, yol, kaldırım, biz bunlara yatırım olarak bakmayız, bunlar rutin işlerdir. Yatırım şehre yeni bir vizyon, değer katan projedir. Yolcu iskelesi yeni bir vizyon. İşlemleri bitmek üzere olan yat limanı projemiz var. Bakanlığın Şakran’da yaptığından bağımsız bizim projemiz. Şehir merkezinde olacak, arkasında bir alışveriş merkezi de olacak. İnsanların Aliağa’ya geliş sebeplerine bir yenisini daha eklemiş oluyoruz. “KONULARI ŞAHSİLEŞTİRMEYİZ” Acar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum ve dayanışma kapsamında ise, “Bizim için asıl olan kurumdur, Büyükşehir bizim belediyemizdir, oradaki yöneticinin kim olduğuna halk karar verir, bugüne kadar konuyu hiç şahsileştirmedik. Birlikte şehrimize ne katabiliyoruz boyutundayız. Beklentimiz Büyükşehir’in görev alanına giren konularda Aliağa’ya hizmetini yapmasıdır. Bu noktada taleplerimiz oldu, sonuna kadar yapılmasını bekleyeceğiz karamsarlığa kapılmadan” açıklamasında bulundu. “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ YERİNE BAŞKANLIĞI HADSİZLİK BİLİRİZ” Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de sık sık ismi geçen Başkan Acar, “Ben şu anda Aliağa Belediye Başkanıyım, benim sorumluluk alanım Aliağa. İzmir bizim sevdamızdır, İzmir için bize düşen ne varsa biz Aliağa’da katkı koyarız. Aliağa’daki görev ve sorumlulukları yerine getirmek asıl olandır. İzmir’de bir belediye başkanı vardır, ona bir desteğimiz varsa elimizden geleni yaparız ama oradaki belediye başkanının yerine belediye başkanlığı yapmaya kalkmayız. Bunu bir hadsizlik olarak biliriz” ifadelerini kullandı.

Geri