A
Admin
Yönetici
Yönetici
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi’nde devam eden insani krizle ilgili yaptığı açıklamada, yardımların gecikmemesi gerektiğini belirterek, sivillere yönelik desteğin artırılacağını duyurdu. Trump, "İnsanlara yardım etmek istiyoruz. Yaşamalarına yardım etmek istiyoruz. İnsanları doyurmak istiyoruz. Bu, uzun zaman önce olması gereken bir şeydi" dedi. YARDIMLAR ARTACAK, ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI Trump, Gazze’deki açlık krizine karşı ABD’nin yardım çabalarının genişletileceğini açıkladı. ABD Başkanı, yalnızca ABD’nin değil, uluslararası toplumun da bu süreçte sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Bölgeden gelen raporların oldukça endişe verici olduğunu da sözlerine ekledi. ÖZEL TEMSİLCİ WITKOFF GAZZE’Yİ ZİYARET ETTİ ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Gazze’ye gerçekleştirdiği ziyaret hakkında konuşan Trump, görüşmelere dair henüz ayrıntılı bilgi almadığını söyledi. Witkoff’un, hem yerel yetkililerle hem de İsrail tarafıyla temasta olduğu bildirildi. YARDIM KONVOYLARINA ENGEL İDDİASI Trump, Gazze’ye ulaştırılmak istenen yardım konvoylarının Hamas tarafından yağmalandığını öne sürdü. Bu nedenle yardımların sivillere ulaşabilmesi için daha fazla uluslararası koordinasyon gerektiğini ifade etti. İSRAİL’E DE SORUMLULUK MESAJI Açıklamasında İsrail’e de çağrıda bulunan Trump, yalnızca Batılı ülkelerin değil, İsrail’in de yardım sürecinde daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Yardım faaliyetlerinin yalnızca gönderilmekle sınırlı kalmaması, ulaştırılması konusunda da iş birliği yapılması gerektiğini belirtti. “KAPSAMLI ÇÖZÜM MASADA” AÇIKLAMASI ABD Başkanı, Gazze konusunda sürdürülen diplomatik temaslara değinirken, ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında yapılan görüşmelerden söz etti. Trump, “Aşamalı bir anlaşmadan daha kapsamlı bir çözüme geçilmesi masada. Yakında göreceksiniz” diyerek bölgeye dair yeni gelişmelere işaret etti.