A
Admin
Yönetici
Yönetici
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık alanında önemli bir adım daha atıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, 95 ilacın daha Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) geri ödeme listesine alındığını açıkladı. Bu düzenleme, hastaların ilaç tedavilerine erişimini kolaylaştırırken, özellikle kronik ve yaygın hastalıklar için önemli bir destek sağlıyor. Geri Ödeme Listesinde Yerli Üretime Öncelik Açıklamada dikkat çeken bir diğer nokta ise 95 ilacın büyük çoğunluğunun, yani 88’inin yerli üretim olması. Bu durum, yerli ilaç sanayisinin gelişimini desteklerken, ülke ekonomisine de olumlu katkı sunuyor. Bakan Işıkhan, bu yeni düzenlemenin vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha uygun koşullarda yararlanmasına olanak tanıyacağını vurguladı. İlaçların sağlık alanında hastalara şifa olması temennisi de yapılan açıklamada yer aldı. Kanser ve Diyabet Tedavisinde Geri Ödeme Desteği Yeni eklenen ilaçlar arasında kanser ve diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlar da bulunuyor. Kanser hastaları için umut kaynağı olan bu ilaçların geri ödeme kapsamına alınması, tedavi sürecinde yaşanan maddi yükü hafifletiyor. Diyabet tedavisinde kullanılan ilaçların da listede yer alması ise kronik hastalık yönetiminde önemli bir kolaylık sağlıyor. Böylece hastalar, tedaviye daha kolay ulaşarak yaşam kalitelerini artırabilecek. Kronik Hastalıklarda İlaç Erişimi Artıyor Bunun yanı sıra, kronik immun trombositopeni, talasemi gibi nadir ve zorlayıcı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların da SGK geri ödeme listesine eklenmesi dikkat çekiyor. Astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıklarında kullanılan ilaçların kapsamda yer alması ise solunum hastalarının daha uygun koşullarda tedavi görmesini mümkün kılıyor. Bu genişleme, sağlık sisteminin kronik hastalıklara yönelik tedavi imkânlarını güçlendirdiğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir. SGK Geri Ödeme Listesi Nedir? SGK geri ödeme listesi, vatandaşların sağlık harcamalarında önemli bir destek sağlayan sistemin temel taşlarından biri. Bu listeye dahil edilen ilaç, tıbbi malzeme ve tedavi yöntemleri, SGK tarafından kısmen ya da tamamen karşılanıyor. Böylece hastalar, ihtiyaç duydukları tedaviye daha düşük maliyetle veya ücretsiz ulaşabiliyor. Bu uygulama, sağlık hizmetlerine erişimde adaleti ve sürdürülebilirliği sağlamak açısından kritik bir rol oynuyor. Haberler.com