81 ilde yürürlükte olacak! Öğretmenler için "Serbest kıyafet" dönemi bitiyor mu?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı itibarıyla okullarda uygulanacak kılık kıyafet düzenlemesi için yeni bir genelge yayımladı. Geçtiğimiz yıl ilk kez pilot olarak uygulanan yönetmelik, bu yıl Türkiye’nin 81 ilinde yürürlüğe girecek.

EĞİTİM VE ÖĞRETMEN SAYGINLIĞI İÇİN DÜZENLEME

Bakanlık, yeni düzenlemenin sadece formalite olmadığını, eğitimin kalitesine doğrudan katkı sağladığını vurguluyor. Öğretmenlerin kıyafet seçimleri, mesleğin saygınlığı ve eğitim kurumlarının itibarı göz önünde bulundurularak belirleniyor.

ÖĞRETMENLER ARTIK BÖYLE OKULA GİDECEK

Geçtiğimiz yıl yayımlanan genelge ile öğretmenlerin kıyafetlerinde kapsamlı değişiklikler yapılmış ve bu yıl da ufak düzenlemelerle uygulama devam edecek. Eğitimcilerin öğrenciler için örnek olacak şekilde hareket etmeleri bekleniyor.

TOPLUMSAL AHLAKA UYGUN KIYAFETLER

Genelgeye göre öğretmenler, toplumsal ahlak kurallarına uygun ve yapılan işin önemini yansıtacak şekilde giyinmekle yükümlü. Kıyafet düzenlemeleri, öğretmenlerin öğrenciler üzerinde olumlu bir etki bırakmasını ve okul ortamına uyum sağlamalarını destekliyor.

ÖĞRETMENLERİN ROLÜ VE SORUMLULUĞU BÜYÜK

Okul çalışanları da bu düzenlemeden sorumlu tutuluyor. MEB, öğretmenler ve yöneticiler gibi diğer okul personelinin de kıyafetlerinde dikkatli olmalarını ve belirlenen kurallara uymalarını istiyor. Bu adım, hem okul içi disiplini sağlamak hem de öğrencilere örnek olmak amacıyla atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

SÖZCÜ

Geri