A
Admin
Yönetici
Yönetici
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Şırnak Gabar Dağı’ndaki petrol üretim sahasında geçirdi. Bir dönem güvenlik sorunlarıyla gündeme gelen bölgenin artık enerji üretim üssü olduğunu belirten Bakan Bayraktar, burada sağlanan istihdamın gençler için umut verici bir tablo oluşturduğunu ifade etti. “GABAR ARTIK ENERJİ VE ÜRETİM İLE ANILIYOR” TV100 muhabiri Canan Altıntaş’a konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar Dağı’nın artık terörle değil enerjiyle anıldığını söyledi. 2016 yılında başlatılan yeni enerji vizyonunun parçası olarak Türkiye genelinde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına hız verildiğini aktaran Bayraktar, “Gidilmemiş yer bırakmayacağız dedik, Gabar da bunun en net örneği” ifadelerini kullandı. 81 BİN VARİL PETROL ÜRETİMİNE ULAŞILDI Bakan Bayraktar, bölgede bugüne kadar 680 kilometre yol yapıldığını ve bu sayede daha önce ulaşılamayan alanlarda üretimin başladığını belirtti. Günlük petrol üretiminin 81 bin varile ulaştığını açıkladı. Bayraktar, bu üretim artışının ekonomik kazanımın yanında sosyal dönüşüme de işaret ettiğini vurguladı. BÖLGE HALKI İSTİHDAM EDİLİYOR Gabar’daki sahalarda şu anda 3.200 kişinin çalıştığını ifade eden Bayraktar, bu çalışanların büyük bir kısmının bölge halkından oluştuğunu söyledi. Bu durumun yerel kalkınma açısından doğrudan bir katkı sağladığını belirtti. “GENÇLERİMİZ GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR” Bakan Bayraktar, Gabar’da bulunan petrol sahalarında bulunmanın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Bölge güvenli hale geldikçe gençlerimiz geleceğe umutla bakıyor. Burada olmak, bu gelişmelere tanıklık etmek çok gurur verici.” (gercekgundem.com)