55 yaşında mezuniyet sevinci: Azmiyle örnek oldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Gaziantep’te yaşayan 55 yaşındaki Fatma Demir Tavşanoğlu, azmiyle takdir topladı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü başarıyla tamamlayan Tavşanoğlu, dört yıl boyunca her gün Gaziantep’ten Kilis’e giderek eğitimine devam etti. Tüm zorluklara rağmen hayalinden vazgeçmedi ve diplomasını almanın gururunu yaşadı. “Türkiye’nin Bilinçli Gençlere İhtiyacı Var” Okumanın bir tutku olduğunu belirten Tavşanoğlu, gençlere örnek olmak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi. “İnsanların okuması gerekiyor. Türkiye'nin eğitimli ve bilinçli bireylere ihtiyacı var. Çocuklarıma ve çevreme örnek olabilmek için elimden geleni yaptım. Bu yıl mezun oluyorum” sözleriyle duygularını paylaştı. Zorluklara Rağmen Vazgeçmedi Üniversiteye başlama sürecinin de kolay geçmediğini anlatan Tavşanoğlu, üç yıl boyunca çeşitli engellerle karşılaştığını söyledi: “İlk sene kazanamadım. İkinci sene kazandım ama tercih yapmadım. Üçüncü yıl ise ek yerleştirmelerin son saatinde başvurumu yaptım. Allah nasip etti, şimdi mezun oluyorum. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.” “Eğitim Benim Kırmızı Çizgim” Eğitimin hayatındaki önemine vurgu yapan Tavşanoğlu, çocuklara örnek olmak için önce yetişkinlerin sorumluluk alması gerektiğini belirtti: “Eğer siz örnek olursanız, çocuklarınıza bir şey demenize gerek kalmaz. Onlar sizi izleyerek öğrenir. Eğitim benim kırmızı çizgim oldu.” “Tek Başımayım Ama Asla Yalnız Değilim” Kadınlara da özel bir mesaj veren Tavşanoğlu, hayat mücadelesinden asla geri adım atmadığını dile getirdi: “Eşimden ayrıldım, tek başımayım ama eğitimden asla vazgeçmedim. Çocuklarımla birlikte güzel bir örnek olduk. Her gün kilometrelerce yol gittim geldim. Burada anlatamadığım çok hikayem var ama her biri beni daha da güçlü yaptı.” “Kadınlar İçin de Kep Attım” Sadece kendi için değil, eğitim hakkına erişememiş tüm kadınlar için okuduğunu belirten Tavşanoğlu, “Birçok arkadaşım çeşitli nedenlerle okuyamadı. Ben hem kendim hem de onlar adına kep attım” dedi.

Geri