A
Admin
Yönetici
Yönetici
Galatasaray camiasının eğitimdeki önemli kuruluşu Galatasaray Eğitim Vakfı’nda (GEV) 44 yıl sonra tarihi bir değişim yaşandı. 1981 yılında kurulan vakfın kuruluşundan itibaren başkanlık görevini üstlenen İnan Kıraç, geçtiğimiz aylarda görevinden istifa etti. Yerine, eski TÜSİAD Başkanı ve SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz seçildi. Galatasaray Eğitim Vakfı, kurulduğu günden beri Galatasaray camiasının eğitim alanındaki gücünü artırmak için önemli adımlar attı. Vakıf, Galatasaray İlköğretim Okulu ve Galatasaray Üniversitesi’nin kuruluşuna destek verdi, eğitim altyapısını güçlendirdi ve binlerce öğrenciye burs sağladı. Ayrıca sosyal sorumluluk projeleriyle de fark yarattı. Vakfın yeni başkanı Muharrem Yılmaz Vakfın yeni başkanı Muharrem Yılmaz yönetimindeki yeni kurulda; Galatasaray Lisesi mezunu sanatçı ve öğretmen Candan Erçetin ile akademisyen Dr. Ayşe Baturalp başkanvekili olarak görev alırken, iş dünyasının önemli isimleri Ahmet Yüce, Fatih Özbecer, Prof. Dr. Muhammed Uludağ ve hukukçu Mehmet Helvacı gibi isimler de yönetimde yer aldı. Yeni yönetim, Galatasaray Eğitim Vakfı’nın eğitimdeki güçlü mirasını sürdürerek daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Muharrem Yılmaz Kimdir? İş insanı Muharrem Yılmaz, 2005 yılından bu yana Sütaş Grubu’nun İcra Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla yürütüyor. Bursa’nın Karacabey ilçesinde 1957 yılında doğan Yılmaz, eğitim hayatına Galatasaray Lisesi’nde başladı ve 1980 yılında Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. İş dünyasındaki kariyerine 1978 yılında Sütaş’ta adım atan Yılmaz, 1989’da şirketin genel müdürlüğüne getirildi. Sivil toplum alanında da aktif rol üstlenen Muharrem Yılmaz, TÜSİAD’da birçok önemli görev aldı; 2013-2014 yıllarında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü ve halen TÜSİAD Başkanlar Konseyi Üyesi olarak faaliyet gösteriyor. Ayrıca, TÜGİAD, TKYD ve TÜRKONFED gibi önemli iş dünyası platformlarında da liderlik yaptı. Fransızca ve İngilizce bilen Yılmaz, evli ve üç çocuk babasıdır. (Sözcü)