A
Admin
Yönetici
Yönetici
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan gençler için dikkat çeken bir sosyal destek programını hayata geçirdi. İlk evliliğini yapacak olan çiftlere yönelik hazırlanan projede, kişi başına 30 bin TL geri ödemesiz nakdi yardım sağlanacağı açıklandı. Ekonomik zorlukların giderek arttığı bu dönemde, gençlerin yuva kurmasını kolaylaştırmayı amaçlayan yardım programı, kamuoyunda takdirle karşılandı. "Yakın Kart" ile Ulaştırılacak Destek ödemeleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği “Yakın Kart” sistemi üzerinden hak sahiplerine ulaştırılacak. Böylece hem sürecin takibi kolaylaşacak hem de yardım doğrudan vatandaşın cebine girecek. Belediye yetkilileri, bu uygulama sayesinde gençlerin evlilik sürecinde yaşadığı maddi yükü hafifletmeyi hedeflediklerini ifade etti. Başvuru Şartları Belli Oldu 30 bin TL tutarındaki yardım için bazı koşullar aranıyor. Başvuracak kişilerin Balıkesir il sınırlarında ikamet etmesi, ilk evliliğini yapıyor olması ve evlilik aşamasında ya da yeni evli olması gerekiyor. Destek için son başvuru tarihi 1 Haziran 2025 olarak belirlenirken, başvurular 444 40 10 numaralı Yakın Çözüm Çağrı Merkezi üzerinden kabul edilecek. Gerekli belgeler ve süreçle ilgili detaylar da bu kanal aracılığıyla paylaşılacak. Gençlerin Yüzünü Güldürecek Adım Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bu adımı, artan hayat pahalılığı karşısında evlilik hazırlığı yapan gençlere ciddi bir nefes aldıracak. Sosyal destek politikaları kapsamında atılan bu hamleyle, hem toplumsal dayanışma güçlendirilecek hem de aile kurmak isteyen çiftlerin önündeki ekonomik engeller bir nebze olsun kaldırılmış olacak. (Gerçekgündem)