A
Admin
Yönetici
Yönetici
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, uzun yıllardır karpuz satışı yapan bir esnafın 27 ton karpuzu ücretsiz dağıtması büyük yankı uyandırdı. İlçe meydanında gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle adeta izdihama dönüştü. Bedava karpuz dağıtımını duyan vatandaşlar, karpuz almak için birbiriyle yarışırken meydana ufak çaplı karpuz yığınları oluştu. 30 Yıllık Esnaftan Anlamlı Destek 30 yıldır karpuz satışı yapan İbrahim Öztürk, hem ihtiyaç sahiplerine hem de çiftçilere destek olmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını belirtti. Öztürk, “Bu memlekete karpuz getiriyoruz. Birecik’teki fakir insanlara faydamız olsun diye böyle bir şey yaptık. Herkese afiyet olsun” ifadelerini kullandı. Esnafın bu davranışı, hem sosyal dayanışmanın hem de yerel ekonomiye katkının güzel bir örneği olarak değerlendirildi. Çiftçilere Dayanışma Mesajı Bedava karpuz dağıtımı aynı zamanda üreticiye destek amacıyla da yapıldı. Baki Bozkurt, “Bugün fakirlere karpuz dağıtıldı, çiftçilere destek olundu. Kendilerine teşekkür ediyorum” diyerek bu tür girişimlerin tarım sektörüne moral verdiğine vurgu yaptı. Böyle bir dayanışmanın, hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünü güldürdüğü belirtildi. Birecik’te İlk Kez Yaşanan Yoğun İlgi Birecik halkı da bu nadir görülen etkinliği memnuniyetle karşıladı. İlçede 30 yıldır yaşayan Mehmet Baştaş, “Birecik halkına karpuz dağıttılar. Ben 30 yıldır burada yaşıyorum ama daha önce böyle bir şey görmedim. Herkes böyle dağıtırsa fakir fukara için çok iyi olur” diyerek esnafın davranışını takdir etti. Vatandaşlar, böyle yardımlaşmaların sosyal yardımlaşmanın artmasına önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. İzdiham ve Etkinlik Sonrası Yaşananlar Bedava karpuz dağıtımını gören çok sayıda vatandaş, karpuz almak için kalabalığın arasına girerken, bazıları aldıkları karpuzları bir kenara bırakıp yeniden kuyruklara girdi. Meydanda oluşan izdiham, yardımlaşmanın ne denli büyük bir ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdi. Karpuz yığınlarının meydana gelmesi ve vatandaşların yoğun ilgisi, etkinliğin başarılı ve anlamlı geçtiğini gösterdi.