A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul Valiliği, toplumsal dayanışmayı artıracak yeni bir sosyal destek programını kamuoyuna duyurdu. “Kardeş Aile Projesi” adıyla başlatılan bu girişim, hem yetim çocukların güvenli bir ev ortamında büyümesini sağlamak, hem de barınma sorunu yaşayan ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla tasarlandı. Projenin finansmanı, hayırsever vatandaşların katkılarıyla oluşturulacak kaynak üzerinden sağlanacak ve kira ödemeleri doğrudan ailelere yapılacak. VALİ DAVUT GÜL’DEN ÇAĞRI: “YETİMLERİMİZ EMANETİMİZDİR” Projeyi duyuran İstanbul Valisi Davut Gül, destek çağrısında bulundu. “Yetimlerimiz milletimize ve devletimize emanettir” diyen Vali Gül, projeye katkı sunmak isteyen hayırseverleri desteğe davet ederek şu ifadeleri kullandı: “Onların yüzünü güldürmek, geleceğe umutla bakmalarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. İstanbul’da hiçbir yetim çocuk barınma sorunu yaşamayacak.” 26 MAYIS’TA BAŞLIYOR: KİMLER YARARLANABİLECEK? Proje, 26 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek. İlk etapta, yetim çocuklara ev sahipliği yapan ve maddi durumu yetersiz olan ailelere her ay 15 bin TL kira desteği verilecek. Destek kriterleri ve başvuru koşulları Valilik tarafından belirlenecek olup, bu süreçte başvurular İstanbul Valiliği’nin resmi internet sitesi üzerinden ya da sosyal yardım birimleri aracılığıyla alınacak. BAŞVURU SÜRECİ VE GEREKLİ BELGELER Kira yardımından yararlanmak isteyen ailelerin, yetim çocuklarla aynı hanede yaşadıklarını belgelemeleri ve gelir düzeylerini gösterir belgeleri ibraz etmeleri gerekecek. Başvuru süreciyle ilgili tüm ayrıntılar, İstanbul Valiliği tarafından ayrıca duyurulacak. TOPLUMSAL DESTEĞE AÇIK BİR MODEL “Kardeş Aile Projesi”, sadece kamu desteğiyle sınırlı değil. Sistem, hayırsever vatandaşların da doğrudan destek sağlayabileceği esnek bir yapıda tasarlandı. Projeye katkı sağlamak isteyenler, İstanbul Valiliği bünyesindeki ilgili sosyal dayanışma mekanizmalarıyla iletişime geçebilecek. Kaynak: Haber Merkezi