24 saatte 87 can kaybı, 644 yaralı! Yardım kuyruğunda can verdiler

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Gazze Şeridi’nde İsrail ordusunun saldırıları son 24 saatte de tüm şiddetiyle sürdü. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda 87 kişinin hayatını kaybettiği, 644 kişinin ise yaralandığı belirtildi. ATEŞKES BOZULDU, KATLİAM SÜRÜYOR İsrail ordusu, 19 Ocak 2025'te sağlanan ateşkese rağmen 18 Mart’tan bu yana Gazze’ye yeniden yoğun saldırılar başlattı. Bu saldırılar sonucunda şu ana kadar 9 bin 519 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 38 bin 630 kişinin ise yaralandığı açıklandı. YARDIM SIRALARINDA VURULDULAR Gazze’de 27 Mayıs’tan bu yana, İsrail ve ABD destekli “Gazze İnsani Yardım Vakfı” adıyla kurulan yardım dağıtım alanlarında saldırılar düzenleniyor. Bu noktalarda yardım almak için bekleyen Filistinlilere yönelik yapılan saldırılarda şu ana kadar 1568 kişi hayatını kaybetti, 11 bin 230 kişi yaralandı. Abluka nedeniyle temel gıda maddelerine erişimin neredeyse imkânsız hale geldiği Gazze’de, son 24 saat içinde 8 kişi daha açlıktan yaşamını yitirdi. Açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 94'ü çocuk olmak üzere 188'e yükseldi. GENEL CAN KAYBI 61 BİNİ AŞTI İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda toplam ölü sayısının 61 bin 20’ye ulaştığı, yaralı sayısının ise 150 bin 671 olduğu belirtildi. Yetkililer, halen enkaz altında binlerce ceset bulunduğunu ifade ediyor. (GERÇEKGÜNDEM)

Geri