A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih takvimiyle ilgili resmi açıklamayı yaptı. Tercih Kılavuzu Yayın Tarihi: 30 Temmuz 2025 Tercih Tarihleri: 1–13 Ağustos 2025 Tercihler, ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek. ÖSYM açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu çalışmaları tamamlanmak üzere olup Kılavuz, 30 Temmuz 2025 tarihinde adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Adaylar tercihlerini, 1-13 Ağustos 2025 tarihleri arasında ÖSYM’nin adresinden yapabilecektir. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." TERCİHLER NASIL YAPILACAK? Adaylar, tercihlerini aşağıdaki yollarla bireysel olarak yapacak: internet adresi ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması Giriş için T.C. kimlik numarası ve şifre yeterlidir. Tercih işlemlerinin sorumluluğu tamamen adaya aittir. BAŞARI SIRASI VE PUANLAR NASIL KULLANILMALI? Tercihler yapılırken sadece puan değil, başarı sırası dikkate alınmalı. İstek sırasına göre liste hazırlamak önemlidir. Tercih sıralaması tamamen adayın kendi önceliklerine göre yapılmalıdır. Listenin başına “puanım yetmeyebilir” endişesi olmadan, en çok istenen programlar yazılmalıdır. HANGİ KRİTERLERE DİKKAT EDİLMELİ? Tercih listesi hazırlanırken şu kriterler göz önünde bulundurulmalıdır: Bölümün bulunduğu şehir Üniversitenin fiziki ve akademik imkanları Eğitim dili ve hazırlık sınıfı olup olmaması Yurt olanakları ve kampüs yaşamı İş bulma potansiyeli olan bölümler Kayıt olmak istemediğiniz bir programı listeye kesinlikle yazmayın YKS’DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR? Adayların en fazla 24 tercih hakkı bulunuyor. Listenin ilk sıralarına, gerçekten istenen ve ulaşılması zor programlar yerleştirilebilir. Listenin ortasında başarı sırasına yakın, garanti sayılabilecek tercihler bulunmalı. Son sıralarda ise “mutlaka yerleşeyim” düşüncesiyle daha emin olunan programlar olmalı. TERCİHLER NE ZAMAN TAMAMLANMALI? Tercih süresi 13 Ağustos 2025 tarihinde sona erecek. Son güne bırakmamak önerilir. Sistem yoğunluğu nedeniyle erişim sorunları yaşanabilir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra sistem üzerinden “Tercih Bildirimi Tamamlandı” uyarısı görülmelidir. NTV