2025 YKS tercih süreci başlıyor: Tercih Kılavuzu ve Danışmanlık Hizmeti detayları açıklandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ÖSYM tarafından duyurulmasının ardından, üniversite tercih süreci resmen başlıyor. Adaylar için en kritik dönemlerden biri olan tercih süreci, 30 Temmuz 2025 tarihinde başlayacak ve 11 Ağustos 2025 tarihine kadar devam edecek. Tercih işlemleri, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ve mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Tercihler 30 Temmuz'da Başlıyor Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan duyuruya göre, 2025 YKS tercih süreci 30 Temmuz Çarşamba günü başlayacak. Adaylar, tercihlerini 11 Ağustos Pazartesi gününe kadar yapabilecek. Tercih işlemleri yalnızca internet üzerinden gerçekleştirilecek olup, adayların adresini ya da ÖSYM’nin mobil uygulamasını kullanmaları gerekecek. YKS Tercih Kılavuzu Yayımlanıyor Tercih sürecine ilişkin detayları içeren 2025 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da ÖSYM tarafından yayımlanacak. Kılavuzda üniversitelerin kontenjan bilgileri, program kodları, puan türleri ve yerleştirme esaslarına ilişkin ayrıntılar yer alacak. Adayların tercihlerini yaparken bu kılavuzu dikkatle incelemesi büyük önem taşıyor. Tercih Danışmanlığı İçin 19 Binden Fazla Birim Kuruldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin sağlıklı ve bilinçli tercih yapmalarını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde kapsamlı bir tercih danışmanlığı ağı kurdu. Toplamda 19 bin 566 Üniversite Tercih Danışmanlığı Birimi, il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM), Mesleki Eğitim Merkezleri ile resmi okullarda hizmet vermeye başladı. Bu birimlerde görev yapan rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar, öğrencilere bireysel görüşmelerle destek sağlayacak. Öğrencilerin ilgi alanları, yetenekleri ve kariyer hedefleri doğrultusunda doğru yönlendirmeler yapılacak. Veliler de süreç boyunca bilgilendirme toplantıları ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Bilgilendirme ve Destek Süreci Devam Ediyor Öğrenciler ve veliler, tercih süreci boyunca karşılaştıkları sorunlar veya kararsızlıklar için tercih danışmanlığı birimlerinden destek alabilecek. MEB’in oluşturduğu bu yaygın danışmanlık ağı, özellikle ilk kez tercih yapacak adaylar için önemli bir rehberlik fırsatı sunuyor. NTV

Geri