A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı ücretli öğretmenlik başvurularını il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla almaya devam ediyor. Başvurularını tamamlayan adaylar ise şimdi gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdi. Peki, ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman değerlendirilecek ve sonuçlar nasıl açıklanacak?
Sonuçların açıklanması: Ağustos ayı sonu ile Eylül ayı başında
Sorgulama: MEB resmi web sitesi ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin internet siteleri üzerinden
Giriş bilgileri: T.C. kimlik numarası ve şifre
Başvuruların değerlendirilmesinde adayların mezuniyet bilgileri, tercihler ve öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu bölgeler dikkate alınacak.
Sonuçların açıklanmasının ardından il/ilçe milli eğitim müdürlükleri görevlendirmeleri yapacak.
Göreve başlayan ücretli öğretmenler, belirlenen okullarda derslere girecek ve eğitim-öğretim döneminin ihtiyaçlarına göre görevlerini sürdürecek.
Özellikle öğretmen açığının fazla olduğu bölgelerde görevlendirmelerin hız kazanması bekleniyor.
NTV
SONUÇ TARİHİ VE SORGULAMA
Sonuçların açıklanması: Ağustos ayı sonu ile Eylül ayı başında
Sorgulama: MEB resmi web sitesi ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin internet siteleri üzerinden
Giriş bilgileri: T.C. kimlik numarası ve şifre
Başvuruların değerlendirilmesinde adayların mezuniyet bilgileri, tercihler ve öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu bölgeler dikkate alınacak.
GÖREVLENDİRME SÜRECİ
Sonuçların açıklanmasının ardından il/ilçe milli eğitim müdürlükleri görevlendirmeleri yapacak.
Göreve başlayan ücretli öğretmenler, belirlenen okullarda derslere girecek ve eğitim-öğretim döneminin ihtiyaçlarına göre görevlerini sürdürecek.
Özellikle öğretmen açığının fazla olduğu bölgelerde görevlendirmelerin hız kazanması bekleniyor.
NTV