A
Admin
Yönetici
Yönetici
İki yıllık üniversite eğitimini dört yıla tamamlamak isteyen adayların merakla beklediği 2025 DGS sonuçları, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden açıklanıyor. 20 Temmuz’da gerçekleşen sınavın ardından değerlendirme süreci tamamlandı ve adaylar T.C. kimlik numaraları ile puanlarını görüntüleyebilecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte DGS tercih kılavuzu da yayınlanacak ve adaylar yerleştirme başvurularını yapabilecek. Eğitim hayatında bir üst adımı atmayı hedefleyen milyonlarca aday için kritik süreç resmen başladı. DGS SONUÇLARI İÇİN BEKLENEN GÜN ÖSYM takvimine göre 2025 DGS sonuçları 14 Ağustos’ta açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle adresinden veya ÖSYM’nin mobil uygulamasından öğrenebilecek. Sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek, internetten ilan edilen bilgiler adaylara resmi tebligat niteliğinde olacak. 2025 DGS SINAVI NE ZAMAN YAPILDI? Başvuruların ardından, 2025 Dikey Geçiş Sınavı 20 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Sınav, sayısal ve sözel bölümlerden oluşan yetenek testinden meydana geldi. Doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı hesaplandı; yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak ham puanlar belirlendi. DGS PUANLARI NERELERDE KULLANILACAK? Açıklanacak puanlar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında yapılacak yerleştirme sürecinde kullanılacak. Sonuçların ilan edilmesinin ardından DGS tercih kılavuzu yayımlanacak ve adaylar 1 hafta içinde tercihlerine başlayabilecek. TERCİH SÜRECİ VE KONTENJANLAR Adaylar, yalnızca mezun oldukları alanlarla ilgili programlar arasından, şartlarını karşıladıkları bölümleri tercih edebilecek. Tercih listesinde en fazla 30 bölüm yer alabilecek. Yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlar için ÖSYM ek yerleştirme tarihlerini ayrıca duyuracak. (CNN TÜRK)