2025 AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan resmi takvime göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 3. dönem Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları, 19-20 Temmuz 2025 tarihlerinde, üç oturum halinde tamamlandı. SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav sonuçları MEB’in takvimine göre 14 Ağustos 2025 Perşembe günü öğrenci erişimine açılacak. Bu tarih, öğrenciler için hem mezuniyet yolundaki önemli bir aşama hem de kayıt yenileme sürecinde belirleyici olacak. AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? Öğrenciler, sınav sonuçlarını aolweb.meb.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sorgulayabilecek. Sınav netlerinin hesaplanmasına yardımcı olan soru ve cevap anahtarları ise 23 Temmuz 2025 tarihinde erişime açılmıştı. SONUÇ SORGULAMA ADIMLARI MEB Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesi (aol.meb.gov.tr) veya öğrenci giriş sayfasına gidin. T.C. kimlik numaranız ve öğrenci şifrenizle giriş yapın. Açılan panelden “Sınav Sonuçları” sekmesini seçin. Sonuçlar açıklandığında, öğrenciler doğru-yanlış sayıları ve kredi kazanım durumlarını görebilecek. ÖNEMİ VE TAKİP dönem sınav sonuçları, AÖL öğrencilerinin eğitim yolculuğunda önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Gelişmeler Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi kanalları ve e-Okul sistemi üzerinden düzenli olarak duyurulacak. NTV

Geri