A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025–2026 eğitim öğretim yılı kapsamında ücretli öğretmenlik başvuru sürecini başlattı. Başvurular, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan duyurularla duyurulurken, adaylar e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabiliyor. Başvuru ekranına ulaşmak isteyen adaylar, görev almak istedikleri il veya ilçenin resmi internet sayfalarını düzenli olarak kontrol etmek durumunda. BAŞVURU TARİHLERİ BÖLGEYE GÖRE DEĞİŞİYOR MEB ücretli öğretmenlik başvuruları her yıl genellikle Temmuz–Ağustos aylarında başlıyor. Ancak başvuru tarihleri, her il ve ilçeye göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin: İstanbul Beyoğlu İlçesi başvurularını 7 Temmuz 2025’te başlattı. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise başvuruları 21 Temmuz–15 Ağustos 2025 tarihleri arasında alacağını duyurdu. Bu nedenle adayların, tercih ettikleri bölgenin resmî duyurularını düzenli olarak takip etmeleri gerekiyor. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER? Görevlendirme aşamasında ücretli öğretmen adaylarından aşağıdaki belgeler talep edilecek: Diploma / Mezuniyet Belgesi (aslı ve fotokopisi) Formasyon Belgesi (varsa) Nüfus Cüzdanı fotokopisi Sabıka Kaydı (e-Devlet’ten alınabilir) Sağlık Raporu (6 ay içinde alınmış) Fotoğraf KPSS Sonuç Belgesi (varsa) Diğer sertifikalar (Özel eğitim, İngilizce, bilişim vb.) Erkek adaylar için askerlik ilişik kesme belgesi BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK? Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın SMS yoluyla bilgilendirme yapması bekleniyor. Ayrıca sonuçlar, MEB’in resmi internet sitesi ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin web sayfaları üzerinden de duyurulacak. NTV