2025-2026 ücretli öğretmenlik başvuruları başladı! Başvuru süreci e-Devlet üzerinden! Hangi belgeler gerekiyor?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında ücretli öğretmenlik başvuru sürecini başlattı. Adaylar, görev almak istedikleri il ve ilçe müdürlüklerinin resmi internet siteleri üzerinden yapılan duyurularla başvuru takvimini öğrenebiliyor. BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. Adayların, ilgili il veya ilçenin duyurusuna göre sisteme girerek başvuru ekranına ulaşması gerekiyor. BAŞVURU TARİHLERİ BÖLGEYE GÖRE DEĞİŞİYOR Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri, her il ve ilçe için farklılık gösterebiliyor. Örneğin: İstanbul Beyoğlu İlçesi başvuruları 7 Temmuz 2025’te başlattı. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise başvuruları 21 Temmuz – 15 Ağustos 2025 tarihleri arasında aldı. Adayların, görev almak istedikleri bölgedeki il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin resmi duyurularını takip etmesi gerekiyor. GEREKLİ BELGELER NELER? Görevlendirme yapıldığında adaylardan şu belgeler istenir: Diploma veya Mezuniyet Belgesi (aslı ve fotokopisi) Formasyon Belgesi (varsa) Nüfus Cüzdanı fotokopisi Sabıka Kaydı (e-Devlet üzerinden alınabilir) Sağlık Raporu (son 6 ay içinde alınmış) 1 adet Fotoğraf KPSS Sonuç Belgesi (varsa) Varsa alınmış ek sertifikalar (Özel eğitim, İngilizce, bilişim vb.) Erkek adaylar için askerlikle ilişiksizlik belgesi BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK? Başvuru sonuçlarına dair bilgilendirme: SMS yoluyla adaylara yapılması bekleniyor. Ayrıca sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden il ve ilçe müdürlüklerinin sayfalarında ilan edilecek. KİMLER BAŞVURABİLİR? Ücretli öğretmenlik başvuruları için en az lisans mezunu olmak gerekmektedir. Adaylarda ayrıca formasyon belgesi veya öğretmenlik alanında yeterlilik aranmaktadır. KPSS puanı zorunlu olmamakla birlikte tercih sebebidir. GÖREVLENDİRME NASIL YAPILACAK? Başvurular değerlendirildikten sonra il/ilçe milli eğitim müdürlükleri, kontenjan ve ihtiyaç doğrultusunda görevlendirme yapacaktır. Görevlendirme süreciyle ilgili detaylı bilgiler başvuru yapan adaylara SMS veya web sitesi üzerinden bildirilecektir. NTV

Geri