2025-2026 okullar ne zaman açılacak? Uyum haftası ne zaman? İlk ara tatil ve sömestr ne zaman? MEB Takvimi

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Eylül ayı yaklaşırken, gözler okulların ne zaman açılacağına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini duyurdu. Takvime göre öğrenciler, ilk ara tatilini Kasım ayında, yarıyıl tatilini Ocak ayında ve ikinci ara tatilini Mart ayında yapacak.

MEB’DEN ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMASI

Bakanlık, yeni dönemle ilgili çalışma takvimini belirleyerek il ve ilçe müdürlüklerine gönderdi. Buna göre ilkokul, ortaokul ve liseler için 2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

UYUM HAFTASI TARİHLERİ AÇIKLANDI

İlkokul 1. sınıf öğrencileri ve anaokuluna yeni başlayan öğrenciler için uyum haftası eğitimleri 1-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu öğrenciler için okullar 1 hafta erken açılmış olacak. Öğretmenler ise dersler başlamadan mesleki çalışmalarını tamamlayacak.

ARA TATİL VE SÖMESTR TAKVİMİ NETLEŞTİ

MEB’in açıkladığı takvime göre;

İlk ara tatil: 10-14 Kasım 2025

Yarıyıl tatili (sömestr): 19-30 Ocak 2026

İkinci ara tatil: 16-20 Mart 2026

Okulların kapanışı: 19 Haziran 2026

2024-2025 eğitim öğretim yılı 20 Haziran’da sona ermiş ve öğrenciler yaz tatiline başlamıştı. Okulların açılmasıyla en uzun tatil dönemi tamamlanacak.

NTV

Geri