2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi açıklandı: Okullar ne zaman açılacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin çalışma takvimini yayımladı. Yaz tatili devam ederken okulların açılış tarihine dair araştırmalar hız kazanırken, yeni takvimle birlikte yaz tatilinin sona ereceği ve ders zilinin çalacağı tarih de netleşmiş oldu. Yeni Eğitim Yılı Ne Zaman Başlayacak? 2025-2026 eğitim öğretim yılı, MEB’in yayımladığı takvime göre eylül ayı içerisinde başlayacak. Öğrenciler yaz tatilinin ardından yeniden sınıflarına dönecek. Bu süreçte özellikle veliler, okul alışverişi ve hazırlıklarını tamamlamak için eğitim öğretim yılının başlangıç tarihini yakından takip ediyor. Yeni dönemle birlikte hem ilkokul hem ortaokul hem de lise düzeyindeki öğrenciler için akademik takvim netleşmiş durumda. Yaz Tatili Ne Zaman Bitecek? Yaklaşık üç ay süren yaz tatili, öğrencilerin dinlenmesi, tatil yapması ve bir sonraki eğitim yılına motivasyonla hazırlanması için önemli bir dönem. Ancak ağustos ayının yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler ve aileleri yaz tatilinin ne zaman sona ereceğini öğrenmek istiyor. MEB’in açıklamasına göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi yaz tatilinin sona erdiği net tarihi ortaya koydu. Birinci Ara Tatil Tarihleri Yeni eğitim döneminde birinci dönem ara tatili, 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılacak. Bu ara tatil, öğrencilerin akademik yorgunluklarını atması ve kısa bir dinlenme süreci geçirmesi açısından büyük önem taşıyor. Aynı zamanda öğretmenler için de mesleki gelişim faaliyetlerinin sürdürüldüğü bir dönem olacak. Yarıyıl Tatili Ocak Ayında Her yıl olduğu gibi 2025-2026 döneminde de öğrenciler yarıyıl tatiline ocak ayında çıkacak. Takvime göre 15 tatil olarak bilinen sömestr dönemi, 19-30 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu süreçte öğrenciler hem derslerinden hem de yoğun sınav temposundan uzaklaşarak yeni döneme hazırlanma fırsatı bulacak. Yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü başlayacak. İkinci Dönem Ara Tatili Mart’ta Eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili ise 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında olacak. Mart ayındaki bu mola, öğrencilerin ikinci dönem içerisindeki yoğunluğu dengelemesine yardımcı olacak. Ara tatil uygulaması, eğitim sisteminde öğrencilerin sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere zaman ayırabilmesi amacıyla sürdürülen bir uygulama olarak dikkat çekiyor. NTV

Geri