A
Admin
Yönetici
Yönetici
Dünyadaki 193 ülkeyi ziyaret ederek büyük bir başarıya imza atan 79 yaşındaki gezgin Luisa Yu, seyahatleri boyunca edindiği deneyimler ışığında “mutlaka gidin” dediği üç ülkeyi açıkladı. Filipinler, İtalya ve Tayland, Yu’nun favori ülkeleri oldu. LUISA YU'NUN DÜNYA TURU VE FAVORİ ÜLKELERİ Gençlik hayalini gerçekleştirip, hayatını yollarda geçirerek dünyanın tamamını gezen Luisa Yu, NBC Miami’ye verdiği röportajda favori ülkelerini sıraladı. İlk sırada anavatanı Filipinler yer alıyor. Yu, Filipinler’in doğal güzelliği ve kültürel zenginliğinin başka hiçbir ülkeyle kıyaslanamayacağını ifade ediyor. Listenin ikinci sırasında tarihi ve manzaralarıyla büyüleyen İtalya bulunuyor. Üçüncü tercih ise çeşitlilik ve doğasıyla dikkat çeken Tayland. SON DURAK SIRBİSTAN VE DUYGUSAL VEDA Dünyayı dolaşma macerasının son durağı Sırbistan oldu. Burada tanıştığı arkadaşlarının daveti üzerine son seyahatini Sırbistan’a yapan Yu, havaalanında alkışlar ve tezahüratlarla karşılanmanın gurur verici olduğunu söyledi. Bu özel karşılama, hayatının bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçti. Luisa Yu’nun seyahat merakı çocuklukta izlediği filmlerden kaynaklanıyor. “Sinemada gördüğüm manzaralar beni büyüledi, o yerleri bir gün görmek istedim,” diyen Yu, genç yaşta ABD’ye göç ettikten sonra seyahat acentesi olarak çalışarak bu tutkusunu mesleğe dönüştürdü. Yu, riskli kabul edilen bölgelere gitmekten çekinmediğini belirtti. “Oraların tarihini ve kültürünü kendi gözlerimle görmek istedim,” diyerek cesaretini vurguladı. LUISA YU’DAN GEZMEK İSTEYENLERE TAVSİYELER Hayalini gerçekleştirmiş olan gezgin, seyahat etmek isteyenlere şu mesajı verdi: “Kimseyi beklemeyin. Fırsat karşınıza çıkarsa hemen değerlendirin çünkü bir daha gelmeyebilir. Kendiniz olun, isterseniz yolunu bulursunuz. Hiçbir şey imkansız değil.” (SÖZCÜ)