10 bin öğretmen ataması için geri sayım başladı: MEB AGS kontenjanları ve branşları

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılında öğretmen ihtiyacına göre farklı branşlarda atama yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 10 bin kişilik ikinci etap atamasında en çok ihtiyaç duyulan branşlara öncelik verilmesi bekleniyor.

AGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

13 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilen Akademi Giriş Sınavı (AGS) sonuçları geçtiğimiz günlerde adayların erişimine açıldı. Adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2025 öğretmen ataması ikinci etap başvuru takvimi, branş bazlı kontenjan dağılımı ve yerleştirme sürecini takip ediyor.

Osymden Resmi Tarih Ogretmen Adaylari Sonuclarini Bekliyor

10 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Atama takvimiyle ilgili resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor. MEB’in duyuracağı takvim ve başvuru kılavuzu ile net tarihlere ulaşılacak. Açıklamanın ardından adaylar, e-Devlet ve MEBBİS üzerinden tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

MEB’DEN TARİH VE SÜREÇ AÇIKLAMASI

MEB daha önce yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Akademisi için belirlenen 10 bin atamaya ilişkin takvimin detayları, Akademiye Giriş Sınavı sonuçlarının ilanından sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır. Geleceğimizi inşa edecek nesillerin yetiştirilmesinde görev almak üzere eğitim ailemize yeni katılacak öğretmenlerimizin atanma işlemleri mevzuat çerçevesinde titizlikle yürütülecektir” ifadelerine yer verdi.

MEB AGS KONTENJANLARI VE BRANŞ DAĞILIMI

MEB’in 10 bin öğretmen atamasına ilişkin branş dağılımı henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak geçmiş atama dönemleri, kontenjanlar hakkında fikir veriyor. Önceki 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında en yüksek kontenjanlar şu branşlara ayrılmıştı:

Sınıf Öğretmenliği

Özel Eğitim

Din Kültürü

En az kontenjan ayrılan branşlar ise Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Almanca ve Arapça öğretmenliği olarak öne çıkmıştı.

Geri