10 bin adım efsanesi çöktü! Yürüyüşteki gerçek altın rakam açıklandı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Uzun süredir günlük 10 bin adımın sağlık için ideal olduğu düşünülüyordu. Ancak The Lancet Public Health dergisinde yayımlanan yeni bir araştırma, günde 7 bin adımın yeterli olduğunu ortaya koyarak bu yaygın inancı sorgulattı. 160 Bin Kişi Üzerinde Yapıldı Euronews’in aktardığına göre; 160 binden fazla kişinin verilerinin analiz edildiği çalışmada, 7 bin adım atan bireylerde kanser riski %6, demans riski %38, yaşlılarda düşme riski %28 oranında azaldı. Yürüyüşün kalp sağlığına olumlu etkisi bilinse de bu araştırma, adım sayısının genel sağlık üzerindeki kapsamlı etkilerini ilk kez bu kadar geniş ölçekte gözler önüne serdi. Özellikle kalp rahatsızlığı olanlarda adım sayısı arttıkça sağlıkta belirgin iyileşmeler gözlemlendi. Araştırmaya katılmayan uzmanlar bile sonuçları dikkatle değerlendirdi. Dr. Daniel Bailey, “10 bin adım zorlayıcı olabilir ama 7 bin adım daha sürdürülebilir ve etkili bir hedef” yorumunu yaptı. Bu durum, hareketsiz bireyler için daha motive edici bir seçenek sunuyor. King’s College London’dan Prof. Steven Harridge ise sadece adım sayısına odaklanmamak gerektiğini belirterek, haftada en az 150 dakika orta tempolu egzersizin de ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. (SÖZCÜ)

Geri