A
Admin
Yönetici
Yönetici
İlkokul 1. sınıf kayıtları adrese dayalı sistemle otomatik olarak başladı. Veliler, çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini e-Devlet üzerinden kolayca öğrenebilecek. Eğitim yılı 8 Eylül’de başlıyor, uyum süreci ise 1 Eylül’de başlayacak. VELİLERİN BAŞVURU YAPMASINA GEREK YOK Kayıt işlemleri, e-Okul sistemi üzerinden MEB tarafından otomatik olarak tamamlanacak. Velilerin herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek kalmadan, çocukların kayıtları MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) verileri baz alınarak gerçekleştiriliyor. ÇOCUĞUM HANGİ OKULA KAYITLI? Veliler, e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama” hizmetiyle, çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini kolayca öğrenebilir. Sistem üzerinden giriş yapılarak okul bilgilerine anında erişim sağlanabiliyor. UYUM EĞİTİMİ VE OKUL AÇILIŞ TARİHİ MEB takvimine göre; ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimi 1 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacak. 2025-2026 eğitim öğretim yılı ise tüm kademelerde 8 Eylül 2025 Pazartesi günü resmen açılacak. SINIF VE ÖĞRETMEN ATAMALARI AĞUSTOS’TA Yeni eğitim yılı öncesinde sınıf ve öğretmen atamaları ile şube belirlemeleri, Ağustos ayının ortalarında MEB tarafından açıklanacak. KAYNAK: NTV